Weinig mogelijkheden kleine lening

Voor het afsluiten van een kleine lening zijn er buiten de mogelijkheid om dit via een minilening te doen natuurlijk maar bitter weinig smaken. Sterker nog, er zijn geen andere smaken. Natuurlijk hangt het er ook vanaf wat je onder een kleine lening verstaat, want als je 2000 euro nog altijd een kleine lening vindt kun je vanzelfsprekend dit wel op andere wijzen doen.

Dit zul je dan ook wel op andere wijzen moeten doen, want een minilening is slechts beperkt tot 750 euro. Het kan wellicht helemaal geen kwaad om het hogerop te zoeken en niet bij een minilening te blijven hangen, want voor een iets hogere lening kan het zomaar zijn dat je een stuk minder rente betaald en daardoor dus goedkoper uit bent als je berekent hoeveel rente je over de totale lening kwijt bent.

Rente kleine lening niet hoger dan 16%

Volgens de AFM mag de rente die over een minilening wordt geheven niet boven de 16% uitkomen. Of dit ook echt wordt nageleefd is zeer de vraag, maar in elk geval is het wel een regel die behoort te worden nageleefd. 16% is nog altijd een heleboel rente. Kun je nagaan als je de aanbieders gewoon hun gang laat gaan. Dat zou natuurlijk de spuigaten uit lopen.

Previous post:

Next post: